Najaars boomplantfeestje

Op de Slingerbeurs heeft de SWB een boom aangeboden aan de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o.

Op woensdagmorgen 7 november gaat deze boom in de grond. Hij mag verder wortelen en gaan groeien in de Dorpsmatenstraat achter het vroegere postkantoor. Dat is om de hoek van de Willemschool. Het wordt een speciale soort sierappel met de deftige naam Malus floribunda.

In de lente geeft hij roze bloesem. In de zomer geven de groene bladeren schaduw en koelte als de zon fel schijnt. En in de herfst komen de sierappeltjes. Voor de vogels letterlijk ‘een appeltje voor de dorst’. Als tegen de winter het blad valt kun je de vogels in de boom goed zien.

Het planten van de boom is een echte coproductie:

  1. Om 10 uur komt Gerrit Haverkamp (KNNV) in de klas bij de groepen 7 en 8 van de Willemschool. Hij vertelt over de nieuwe boom en over het belang van bomen planten, vooral in de binnenstad.
  2. Medewerkers van Gildebor maken het plantgat gereed.
  3. Om 10.30 gaan de leerlingen van de Willemschool naar buiten om mee te kijken bij het planten.
  4. Wethouder Claudio Bruggink en Simon Janssen, voorzitter van de Natuur- en MilieuRaad, scheppen aarde op de wortels van de nieuwe boom.
  5. Medewerkers van Gildebor maken het plantwerk verder af en zorgen dat de aarde voldoende vochtig is.
  6. De SWB zorgt voor een versnapering voor de scholieren en de andere aanwezigen.
  7. Belangstellenden: ouders, opa’s en oma’s en natuurliefhebbers zijn van harte welkom.

Met het planten van deze boom is de binnenstad weer een beetje groener geworden. De leerkrachten van de Willemschool zullen komend voorjaar met de klassen vast gaan kijken als de bloesem bijna uitkomt!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.